Vuoden 2015 suosituimmat pop-kulttuurin ilmiöt

game-of-thrones-poster_85627-1920x1200Vuosi 2015 lähestyy loppuaan, joten muistellaanpa hetki kuluneen vuoden suosituimpia pop-kulttuurin ilmiöitä ja aiheita. Niin TV-sarjoissa kuin elokuvissakin ehti tapahtua yhtä sun toista, ja esimerkiksi Game of Thronesin viides kausi ja varsinkin sen viimeinen jakso jakoi mielipiteitä. Mutta uutta vuotta ja sen tuomia uusia sarjoja, kausia ja elokuvia odotellessa!

TV-sarjat

Ei ole varmaan vaikeaa kenenkään arvata, mikä TV-sarja on ollut netin ladatuin tänä(kin) vuonna. Game of Thrones pitää kärkisijaa kaikilla latausohjelmilla, ja viime toukokuussa sitä oli ladattu useimmilla ohjelmilla enemmän kuin kaikkia muita sarjoja yhteensä. Seuraavankin vuoden pop-kulttuuritapahtumissa ja coneissa tullaan varmasti siis näkemään Game of Thrones –hahmoja ja teemoja, ja Game of Thronesin kuudes kausi taitaa olla ensi vuoden odotetuin sarja. Toista sijaa tämän vuoden toukokuussa piti latausohjelmasta riippuen joko Arrow tai The Flash, kolmantena Arrow, The Flash tai Supergirl. Huomattavaa siis on, että sarjakuvateemoihin on palattu TV-sarjoissa, ja se näyttää toimivan. Yhdysvalloissa TV:stä katsotuista primetime TV-sarjoista katsotuimpia ovat olleet muun muassa Big Bang Theory, The Walking Dead ja Empire. Zombit ovat siis tainneet tulla jäädäkseen, ainakin vielä joksikin aikaa.

Elokuvat

Vuonna 2015 ensi-iltansa saaneista elokuvista Jurassic World oli kaikkein tuottoisin, maailmanlaajuisella 665 219 411 dollarin tuotollaan. Luonnollisesti sitä siis teattereissa katsottiin paljon, niin Yhdysvalloissa kun täällä Suomessakin. Seuraavaksi tuottoisimpien elokuvien listalla on Fast & Furious 7 ja kolmantena Avengers: Age of Ultron. Katsotuimpina elokuvina oli vuoden alussa Yhdysvalloissa Hobitti – Viiden armeijan taistelu, Suomessa Madagascarin pingviinit. Lokakuussa kärkisijaa on Yhdysvalloissa pitänyt elokuva Yksin Marsissa ja Suomessa Napapiirin sankarit 2, kunnes uusin James Bond –elokuva, 007 Spectre meni ohi (ja kovaa menikin). Yhdysvalloissa suosittu Yksin Marsissa ei Suomessa suuria kävijämääriä jostain syystä saavuttanut. Mutta vuosi ei ole ihan vielä ohi, ja joulukuussa tulee teattereihin esimerkiksi uusin Nälkäpeli-elokuva, sekä Tarantinon uutuus The Hateful Eight.

Entäs ensi vuosi sitten? Vuoden 2016 odotetuimpiin elokuviin varmaan kuuluu sellaiset nimet kuin Batman v Superman: Dawn of Justice, Captain America: Civil War, X-Men: Apocalypse, Suicide Squad ja Doctor Strange, joten supersankarileffojen ystäville koittavat kulta-ajat.